pátek 6. března 2009

Jak jednoduše ztratit smysl života?


Po vyslechnutí jedné velice krásné přednášky o Nietzschem od Profesora Pavla Kouby z Karlovy Univerzity, jsem nucen dát sem tenhle vtip. Pokud by někdo měl zájem rád jí poskytnu, protože ukazuje tohoto myslitele z úplně jiného pohledu než většina interpretací, která z něj dělá zaujatého šílence, který se ztratil ve svém hanlivém konstruktu. V každém případě, pokud si jí vyslechnete určitě pochopíte proč jsem zvolil nadpis příspěvku, jak jednoduše ztratit smysl. Za poskytnutí a doporučení přednášky děkuji své mile Religionistce Terezce!:) Jsi velkou inspirací a dokážeš vždy najít nějakou perličku:)

Pokud máte chuť i na nějaké odborné čtení tak přidávám odkaz na jeho knížku:Zde

3 komentáře:

  1. Na to se dá reagovat jediným způsobem. Tj. citovat nápis na tričku: zepředu "God is death," Nietzsche; a zezadu "Nietzsche is death," God.

    Samozřejmě, že dnes už všichni vědí, že Nietzsche byl jen zneuznaný pisálek romantických básniček... který se posmrtně proměnil v nestvůru v rukou své sestry a matky... ;-) (Nutno brát s rezervou!)

    Ale tu přednášku bych si poslechl rád... Tak možná, pokud se ještě potkáme... :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Nu ta přednáška bude zcela o něčem jiném než píšeš a bude brát jak citaci tak i to druhé z jiné, mnohem více lidštější a střízlivější strany.

    OdpovědětVymazat
  3. já bych si s dovolením také vzal...

    ps. vladimíre nebuď takovej pozér ;-)

    OdpovědětVymazat