neděle 23. srpna 2009

The Ramen Girl


The Ramen Girl je pro mně další velké překvapení, které jsem objevil díky doporučení své slečny a musím uznat, že doporučení bylo vskutku dobré! Film mě uchvátil svou bezprostředností a nádherným propojením dvou mentalit. Vše se točí okolo výborných japonských nudlových polévek . Když se řekne japonská polévka člověk si možná může představit naše slavné "česko - čínské" instantní polévky. Nu ano nějaká ta podobnost tam je, ale připravit dobrý Ramen je záležitostí několika hodin, připravit "dobrou" čínskou - českou polévku zvládnete za pět minut. Cenová dostupnost je také značně rozdílná:)

Celý film, stojí na rozdílnostech. Především na odlišném přístupu americké blondýny a stárnoucího mistra Ramenu. Aby to nebylo málo, americká blondýnka neumí japonsky a Japonec neumí anglicky. Japonec se s zápaďačkou moc neštve a celkově pokud jste někdy viděli jakýkoli japonský film, kde je nějaký japonský či čínský mistr (a je úplně jedno čeho), tak asi vzdáleně tušíte co se ve filmu bude dít. Vše navíc stojí na tom, že naše milá blondýnka neumí ani slovo japonsky a když se náhodou odhodlá mistr říct, něco moudrého, dopadne to vždy trošku jinak než se očekává od ustáleného modelu japonský mistr, žák.:o)

Tenhle film se v sobě kombinuje více žánrů, je to komedie, možná trošku i drama, stejně tak zde zabloudila i trocha romance, naštěstí jen velice okrajově a nakonec snad ani neurazí a neznechutí.

V každém případě. Má potřeba po dobrém a originálním filmu, byla tímto filmem na krátkou chvíli ukojena:)

Oficiální moto filmu je:

V jídle a v životě je někdy chybějící ingrediencí láska

Osobně si myslím, že by spíše mělo znít.

Čím méně slov a zbytečných myšlenek tím větší pozornost a lepší výsledek

Ale je pravda, že by se to asi v mainstreamu neujalo:)

Žádné komentáře:

Okomentovat